Арестуваната българка при спецоперацията в Италия е свързана с важна мафиотска фамилия

  • 19 декември 2019 20:16

  • 4789
  • 4
Арестуваната българка при спецоперацията в Италия е свързана с важна мафиотска фамилия
© gettyimages (архив)

334 души са задържани в Италия втората най-голяма акция срещу мафията в историята, според италианските власти.

Сред тях има политици, адвокати, държавни служители, които са свързани с калабрийската престъпна организация „Ндрангета”. Подробностите за операцията разказа италианският журналист Карло Макри. „Ндрангетата” смени лицето си, модернизира се, действа на международна сцена, от хероин до инвестиции по половината земно кълбо”, представя Макри престъпната организация, срещу която е нанесен удар. 

Спецакция в Италия - задържаха 330 члена на калабрийска мафия "Ндрангета", сред тях има и българка

Операцията започва в ранните часове на деня в 12 области на Италия. Наречена е „Прераждане". Иззети са активи за 15 милиона евро. Според документите на италианските съдебни власти българката Живка Димитрова е свързана с Никола Бонавота. „Бонавота са много важен клон от Сан Грегорио ди Бона. Това семейство беше в центъра на един конфликт между тях и друго семейство, свързано с мафията”, разкри пред БТВ журналистът Макри. Бонавота е осъден на доживотен затвор за убийството на Доменико Ди Лео, известен още като Мику Каталану, убит в Сант'Онофрио през 2014 г. През май той излиза под домашен арест.

Прокурор: Мафията и политиката са в тесни връзки

„Със сигурност има контекст, който да свързва тази операция с България, но ще трябва  да го разнищим четейки тази купчина листа, в която трябва да намерим правилната глава”, смята още Карло Макри. В операцията има задържани и граждани на Германия и Швейцария.

Филип Епитропов
4789 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Инж

2019.12.21 | 03:55

4

българката Живка Димитрова

Знам за една българка Кристина от Калабрия, с дъщеря Михаела, големи измамници и двете, излъгаха мои приятели с много пари. Помислих, че за нея става въпрос... Изобщо с българките в Южна Италия човек трябва да е внимателенИнж

петков

2019.12.20 | 10:49

3

ХА ДАНО ТЕЗИ КАРАБИНЕРИ ДА ДОЙДАТ И В БЪЛГАРИЯ ДА Я ПРОЧИСТЯТ ОТ НАШАТА МАФИЯ.

2019.12.20 | 07:43

2

Още от разстрела на семейството в НовиИскър, беше ясно, че е намесена международната мафия и имаше данни за връзки между италиянската и албанската мафия и нашата, начело със " правителството"

Кико

2019.12.19 | 21:59

1

Погледни и прочети по нагоре новините! После се сърдиме че ни казват че сме......!

Добави коментар

Водещи новини