Спецакция в Италия - задържаха 330 члена на калабрийска мафия "Ндрангета", сред тях има и българка

  • 19 декември 2019 17:54

  • 2377
  • 0
Спецакция в Италия - задържаха 330 члена на калабрийска мафия "Ндрангета", сред тях има и българка
© gettyimages (архив)

Италианската полиция задържа 330 души при голяма операция срещу страховитата калабрийска мафия, известна като "Ндрангета", предаде БТА, цитирайки ДПА.

Операцията, в която са участвали 2500 карабинери, е проведена на територията на цяла Италия, но редица от арестите са извършени също така в Германия, Швейцария и България, се казва в полицейското съобщение, цитирано от агенцията. Били са иззети активи на стойност около 15 млн. евро. Задържаните са заподозрени в убийства, рекет, пране на пари, наркотрафик, корупция, измами и други престъпления. 260 от тях остават в ареста, а 70 са под домашен арест. На други четирима е забранено да напускат населените места, в които живеят. Подследствени са общо 416 души.

Прокурор: Мафията и политиката са в тесни връзки

Полицейската хайка е била насочена главно срещу местни групи на "Ндрангетата" в окръг Вибо Валентия на Калабрия, като са били разкрити техните връзки с местни бизнесмени, предприемачи, държавни служители, политици и полицейски служители.
"Ндрангетата", чиито корени са в южната италианска провинция Калабрия, се смята за най-мощната организирана престъпна мрежа в света и водещ контрабандист на кокаин в Европа. Преди няколко години бе установено, че тя вече е пуснала пипала и в северните райони на Италия, а също и в други европейски страни, където "изпира" доходите си от незаконна дейност чрез легален бизнес. 

Италианската мафия се захваща с Източна Европа

В късните часове днес, по международните канали за полицейско сътрудничество и обмен на информация в МВР са получени данни за задържана при операция в Италия българска гражданка. Към момента не се предоставя допълнителна информация, тъй като действията по разследването са в ход, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2377 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини