Питат ЕК как ще бъдат прекратени злоупотребите с еврофондове

  • 17 декември 2019 13:00

  • 345
  • 2
Питат ЕК как ще бъдат прекратени злоупотребите с еврофондове
© Pixabay

Във вторник следобед евродепутатите ще отправят питане към Европейската комисия относно нейните планове за разследване и прекратяване на схемите за злоупотреба с европейски фондове, съобщи репортерът на NOVINI.BG в Страсбург.

Случаите с Унгария, Чехия и Словакия се очаква да бъдат споменати в дебата с Йоханес Хан, комисарят отговарящ по въпросите на бюджета и администрацията. Дебатът беше предизвикан от неотдавнашните публикации в медиите и изтеклите разследвания за високопоставени длъжностни лица, усвоили голямо количество средства на ЕС за кохезия и селско стопанство, чрез заграбване на земя и други форми на злоупотреба с власт.

Искат от ЕС допълнителни действия в защита на опрашителите

Евродепутатите вероятно ще наблегнат върху причинените от тези случаи щети върху доверието, с което се ползват политиките на ЕС и отрицателното влияние върху ежедневието на гражданите на ЕС.

Десислава Станева
345 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.12.17 | 13:42

2

shto za glupost pitate tocno tezi koito sa vav shemata za iztocvaneto na evrofondovete

е как

2019.12.17 | 13:25

1

е как - никак. имат интерес да поддържат олигархията в колониалните периферии, за това им дават да крадат европари, а ония от своя страна вземат от народа и плащат вноска за ес.
от всички ни вземат, а после връщат парите на наши хора. хитро измислено

Добави коментар

Водещи новини