Борис Джонсън заяви, че до деня на изборите ще се бори за всеки глас

  • 08 декември 2019 20:01

  • 374
  • 1
 Борис Джонсън заяви, че до деня на изборите ще се бори за всеки глас
© Getty Images

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е заяви, че до деня на парламентарните избори ще се бори за всеки глас, предаде Франс прес.

"Ще се боря за всеки глас", каза по телевизия "Скай нюз" Джонсън, който се надява партията му да спечели мнозинство, за да прокара в парламента постигнатото от него споразумение с Европейския съюз за Брекзит.

Според някои социологически проучвания преднината на британските консерватори пред лейбъристите е намаляла.

Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, който дойде на власт в края на юли, отказа да каже дали ще подаде оставка, ако консерваторите не получат абсолютно мнозинство в парламента след изборите в четвъртък.

Британски милиардер, подкрепящ Брекзита, дари 1 млн. британски лири на премиера Джонсън

Джонсън превърна Брекзит в основна тема на предизборната си кампания. При победа премиерът планира да представи отново на вниманието на депутатите сделката си за излизане от ЕС, за да може да има Брекзит на 31 януари.

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин, който е сериозно критикуван заради неясната си позиция за Брекзит, обеща, ако победи на изборите, да договори ново споразумение с Брюксел, което впоследствие да бъде подложено на референдум.

Последвайте канала на

БТА
374 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.12.09 | 00:54

1

Скоро ще бъдеш история

Добави коментар

Водещи новини