Прокурор: Мафията и политиката са в тесни връзки

  • 05 декември 2019 12:05

  • 4689
  • 6
© Pixabay

Италианският национален прокурор за борба с мафията и тероризма - Федерико Кафиеро Де Рахо разкри колко са тесни връзките между мафията и политиката, съобщи репортер на NOVINI.BG.

Италианската организираната престъпност, особено в този вид, с който се бори Италия, e съставена основно от мафиотски групировки. Те започнаха своята дейност в Южна Италия, но след това разпространиха своите пипала в цяла Италия. Италианската мафия оперира обаче вече в цял свят. Тя се занимава с трафик на наркотици, основната престъпна дейност е насочена към това да обхване бреговете на Италия, на Испания, на Албания, да обхване важни пристанища. В Канада, в САЩ тя също има клонове. Италианската мафия присъства в централна и южна Америка. Това е една много богата организация. Всяка година борави с 30 млрд. евро. Тя не се занимава само с престъпна дейност, а създава и фирми, различни акционерни дружества, предприятия, които са много добре известни. Едни незаконни пари се вливат в легалната икономика, в политиката. Италианската мафия работи наистина с експерти.

Много често такива организации прибягват до насилия. Например в Каламбрия хората знаят за какво става дума. Особено Ндрангета, която е най- силната престъпна организация в Европа.

Мафията може да заплашва хората само с няколко думи. Добре е подобна дейност да се категоризира като престъпление, защото много често мафията действа не с насилие, а със заплахи. Ако тези действия се разглеждат като престъпление, ще помогнем на хората, които се борят срещу мафията.

Конфискуваха луксозна вила на Краля на бетона на сицилианската мафия

Има тесни връзки между политиката и мафията, защото тя използва хората и влияе върху това как те ще гласуват“, заяви Федерико Кафиеро Де Рахо.

„Имало е операции, проведени блестящо в Германия, Белгия, Нидерландия, защото мафията много често фалшифицира документи и участва в много други незаконни дейности. Не знаем обаче все още точно капацитета на мафията, влиянието на мафията. Само едно задълбочено разследване ще ни позволи да установим кой всъщност стои зад мафията“, каза е Рахо.

Относно новите виртуални валути, той смята, че трябва Европа да действа, за да може да се проследи източниците на всички потоци виртуални пари. Много често имаме сигнали за съмнителни сделки, обясни италианският национален прокурор за борба с мафията и тероризма. Трябва да се установи механизъм как точно да се проследяват подобни съмнителни сделки, за да се разбере къде се извършва пране на пари, категоричен е Де Рахо.

"Искам да помоля Европейската комисия да започне да действа", заяви в заключение Федерико Кафиеро Де Рахо.

Цялата позиция на италианския национален прокурор за борба с мафията и тероризма - Федерико Кафиеро Де Рахо очаквайте по-късно ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
4689 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Истината

2019.12.05 | 15:41

6

А, добрутро!!!

2019.12.05 | 11:26

5

Кучето си лае..керванът си върви...

MAFI

2019.12.05 | 11:18

4

В Италия държавата си има мафия, в България мафията си има държава.
У нас не става въпрос за връзки изобщо...

2019.12.05 | 09:57

3

da taka e osobeno vav balgaria tova e nai silno izrazeno zashtoto tia samata se rakovodi ot mafiot,

Наглите

2019.12.05 | 09:48

2

Какъв коментар ? Това е България днес управлявана от мафиоти.

2019.12.05 | 09:06

1

"Не знаем обаче все още точно капацитета на мафията, влиянието на мафията. Само едно задълбочено разследване ще ни позволи да установим кой всъщност стои зад мафията“, каза е Рахо."

Те там е заровено кучето! Не знаете или се страхувате да кажете че на върхът стои - еврейската мафия. Тези които разполагат с парите на целият свят. Останалите са само изпълнители.

Добави коментар

Водещи новини