Закриха петицията срещу строежа на АМ "Струма" през Кресненското дефиле

След многобройни искания от НПО-та, плановете за изграждането на Кресненското дефиле са изпълнени спрямо тях. Защитен е интересът на екологията, но липсва човешкият фактор - 236 души са изгубили живота си в Кресненското дефиле. Какво още трябва да се случи, за да се построи магистралата там. Крайно време е хората в тази 16-километрова отсечка да заживеят спокойно. Призовавам тази петиция да бъде закрита. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей НоваковАндрей НоваковАндрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската народна в Комисията по петициите в ЕП на разглеждането на петицията срещу строителството на АМ "Струма" през Кресненското дефиле.

"Тази петиция трябва да бъде затворена, защото тя се използва неправомерно за политически натиск. Тя се използва за натиск на ЕК по отношение на проект, който трябва да бъде завършен. Този път е важен не само за българския интерес, но и за европейския. По този път пътуват гърци, румънци и други европейски граждани. Стават катастрофи и задръствания. Разбирам интереса на петиционерите - всеки има право да си защитава лозето и гроздето. Но всички административни и правни норми са изпълнени. Направени са над 20 проекта за изграждането на този път. Последният най-много щади природата. През дефилето няма да се прави магистрала, а ще се реновира. Природата няма да бъде застрашена", каза още по темата Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО –

Радан Кънев обясни защо е внесъл петиция срещу изграждането на АМ „Струма“ в ЕК

"В петицията още се заявява, че пътят ще бъде удължен. Е това ще е първият такъв случай. Напротив, пътуването ще се съкрати. Има и друго невярно твърдение – че ще се изгражда магистрала в дефилето. Габаритът на съществуващия път няма да се промени. Уважавайки политически искания, ако следваме правната логика, то тази петиция трябва да бъде затворена", призова Джамбазки.

"Изключително важно е да се защити европейската свързаност. Свързаност, но и без жертви на пътя. Нека тази петиция да бъде затворена", каза още Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е

Ангел Джамбазки: Наши евродепутати ще гласуват за спирането на строителството на АМ „Струма“

"Никога да не забравяме, че човекът е част от биоразнообразието. Единственият застрашен вид около Кресненското дефиле е човекът. Няма такова място е ЕС на толкова кратко разстояние с толкова загинали", коментира Андрей СлабаковАндрей Слабаков Андрей Слабаков е роден на 13.08.1960 година в София. През 1984 г. завършва ВИТИЗ, специалност "Кино и.

"Проектът за АМ "Струма" е основен инфраструктурен проект за България, но и за ЕС. Важна отсечка. Изграждането на трасето ще даде огромен икономически тласък на областта. Дефилето взема стотици жертви годишно", коментира Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014). Радев също призова петицията да бъде закрита. Александър ЙордановАлександър ЙордановАлександър Йорданов е роден е на 13 февруари 1952 г. във Варна. Политик и дипломат, литературен допълни, че човешкият фактор е най-важен и петицията трябва да бъде закрита. 

След изслушванията Комисията закри петицията и прие да не одобрява проект, който застрашава човешкия живот и биологичното разнообразие. 

Коментари

 1. 2019.12.02 | 19:20

  КОМУНИСТИТЕ СЕ ОБЕДИНИХА ПРОТИВ ПЕТИЦИЯТА

  1. 2019.12.03 | 00:07

   Абе, селски....!

   Ако тия са комунисти, какви тогава са Йончева, Иво Христов и прочие "звезди" на европейския небосклон ?!

 2. 2019.12.02 | 19:23

  Затова корупцията в България трябва да се бори от Запада.

 3. 2019.12.02 | 20:51

  Ицее, Ицееее, и тука ни разкриха! Сега няма комисионни! Ко праим сега? Добре, ще измислим някой нов компромат против България.

 4. 2019.12.03 | 09:43

  радане, майка ти..........

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет