Кралицата изрази съчувствие към жертвите на атаката в Лондон и към техните близки

Кралица Елизабет Втора изпрати днес своите "мисли, молитви и дълбоки съчувствия към всички загубили свои близки" при атентата вчера до Лондонския мост, предаде БТА.

Облякъл жилетка с фалшиви експлозиви и размахващ нож, нападателят Усман Хан се развилня вчера следобед на конференция за рехабилитиране на престъпници, като уби двама и рани трима души, преди да бъде обезвреден и застрелян. Извършителят на атаката е лежал шест години в британски затвор за престъпления, свързани с тероризъм.

Вижте обезвреждането на терориста, убил двама в Лондон

През декември м. г. той е бил освободен "с позволително", т. е. е трябвало да спазва определени условия, за да не бъде върнат зад решетките.

Премиерът Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, който посети днес мястото на атаката, заяви, че осъдените за тероризъм не трябва да бъдат пускани на свобода предсрочно. "Мисля, че практиката на автоматично предсрочно освобождаване, при която се съкращава наполовина присъдата и се осовбождават предсрочно виновни за сериозно насилие, просто не работи. И се опасявам, че в този случай имаме много солидни доказателства за това как не работи", каза Джонсън.

Коментари

  1. 2019.12.01 | 03:50

    боли я к-у-р-а кралицата... тя си има цяла армия за охрана. робите да му мислят.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет