Лидерът на британските лейбъристи: Ще национализираме телекома

  • 18 ноември 2019 15:06

  • 640
  • 1
Лидерът на британските лейбъристи: Ще национализираме телекома
© Getty

За национализиране на най-големия британски телеком се обяви лидерът на основната опозиционна сила - Лейбъристката партия - Джереми Корбин, предаде Скайнюз.

Политикът, говорейки на конференцията на Конфедерацията на британската промишленост (КБП – CBI), е изразил намерението да върне в държавни ръце British Telecommunications, приватизиран през 1984 г. "Южна Корея след подобна крачка е увеличила достъпа до широколентов интернет до 95 процента. Нито една частна фирма не може да направи такъв пробив", е посочил още той.

Британският премиер обещава серия от данъчни намаления за компаниите

Корбин пред представителите на бизнеса е допълнил, че смята да увеличи данъчната ставка за най-богатите с пет на сто. "Ние трябва да помислим върху това кой и колко плаща", категоричен е бил той. Лейбъристът също е заявил, че корпоративните данъци ще останат на същото ниво. Ставката е била намалена от 20 на 19% през 2017 г. - по време на правителството на Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в от Консервативна партия.

"Ситуацията около британското излизане от ЕС (Брекзит) създава затруднения пред бизнеса. Ето защо аз лично бих предпочел да напуснем блока възможно най-бързо, отколкото да водим безкрайни преговори с Брюксел", е казал още Корбин. Той също е намекнал, че при евентуално негово правителство след предсрочните парламентарни избори на 12 декември той може да организира нов референдум за членството на Обединеното кралство в 28-те.

Фараж няма да участва като депутат в изборите

Валери Зайцев
640 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
хаха

2019.11.18 | 18:17

1

ххаха, капиталистите вървят към социализъм, а бившите соц държава въведоха душмански капитализъм. а честито на печалившите.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини