ЕС постигна споразумение за подсилването на охраната на външните граници

Съветът на ЕС съобщи, че е одобрил предложението на Европейската комисия европейската гранична служба Фронтекс да разполага със запас от 10 000 служители до 2027 година.

За да влезе в сила, това решение трябва да бъде официално подписано и от Европейския парламент, се уточнява в съобщението.

Фронтекс ще има допълнителни възможности да оказва помощ на държавите от ЕС при опазването на границите, връщането на незаконни мигранти и сътрудничеството с чужди държави.

Агенцията ще предоставя подкрепа по искане на съответната държава от ЕС или по своя собствена инициатива и със съгласието на съответната държава при връщането на мигранти, пояснява Съветът на ЕС.

В съобщение на ЕК се уточнява, че Фронтекс се очаква да разполага с новите си възможности от 2021 година. Допълва се, че бройката от 10 000 служители на разположение ще бъде достигната постепенно в следващите шест години. 

Коментари

  1. 2019.11.08 | 15:22

    До 2027 год?!?!
    След 7 години не се знае колко ще е е разбутан от САЩ кошера в близкия изток ,че и не само там.
    А сега и в близкото бъдеще ще има отново обилни и безполезни приказки,резолюции и мъгляви обещания гарнирани с Плахи заплахи ;-)
    Евробюрократите и изобщо политиците по света начело с Тръмп,Путин,Меркел,Макрон ....и т.н. За Б.Б. пък се подразбира че всички живеят в някаква паралелна вселена ,даже не държава или свят!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет