Борис Джонсън се съгласил за отлагане на Брекзита до 31 януари

  • 28 октомври 2019 21:02

  • 1677
  • 2
Борис Джонсън се съгласил за отлагане на Брекзита до 31 януари
© Getty Images/Guliver

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е е потвърдил официално пред ЕС, че приема отлагането на Брекзита, но е приканил Брюксел да заяви ясно, че няма да има ново отлагане на раздялата след 31 януари догодина, предаде Ройтерс.

"Съгласно Закона 2019 (за отлагане на Брекзита), наложен на това правителство против волята му, нямам право да направя нищо друго освен да потвърдя официалното съгласие на Обединеното кралство с това удължаване", пише в писмото на Джонсън до председателя на Европейския съвет Доналд Туск. "Нежеланото удължаване на членството на Обединеното кралство в ЕС е вредно за нашата демокрация", заявява премиерът и приканва страните членки в съюза ясно да заявят, че няма да има нови удължавания след 31 януари.

Говорител на Туск потвърди получаването на писмото от Джонсън, което означава, че ЕС започва 24-часова процедура по утвърждаването на новата дата за раздялата с Великобритания. "Премиерът Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е сега потвърди съгласието на Обединеното кралство за гъвкаво удължаване на Брекзита в писмо до председателя на Европейския съвет Доналд Туск. Писмената процедура сред 27-те страни членки за официализиране на решението ще започне скоро", каза говорителят Пребен Аман.

Последвайте канала на

Novini.bg
1677 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
к

2019.10.29 | 13:25

2

Нали щеше или да напуснат ЕС сега или да се махне той самия. Нещо май забрави, че се правеше на мъж. Путьо.

2019.10.29 | 05:30

1

Палячо! Дрисльо!

Добави коментар

Водещи новини