Всички държави в ЕС подкрепиха отлагането на Брекзит

Страните членки на Европейския съюз изразиха днес принципна подкрепа за отлагане на Брекзит отвъд 31 октомври, но не заложиха нова дата, съобщи източник от ЕС, цитиран от АФП.

„Срещата нямаше за цел да взема някакви официални решения“, каза източникът след среща на посланиците в ЕС в Брюксел. „Всички се съгласиха за нуждата от удължаване, за да бъде избегнат вариантът за Брекзит без сделка. Сроковете на отсрочката все още се обсъждат“, допълни той, предаде БНР.

По-рано председателят на Евросъвета Доналд Туск препоръча да се подкрепи отлагането на Брекзит. Но някои столици, сред които Париж, биха предпочели по-кратка отсрочка, за да могат да помогнат на премиера Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е бързо да прокара сделка за развода с ЕС през Камарата на общините.

Коментари

  1. 2019.10.24 | 06:58

    ес е рожба на Американския комитет за европейско развитие от 1950 година.Пръв ръководител на ЕС е директор на ЦРУ-Донован инициативата за създаването му е на САЩ и Великобритания по точно на клуб Билденберг-най богатите хора на Европа -евреите

  2. 2019.10.23 | 23:18

    Британците станаха смешни човечета.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет