Вебер за падането на мониторинга: Добра работа на Бойко Борисов

  • 22 октомври 2019 21:48

  • 1623
  • 5
Вебер за падането на мониторинга: Добра работа на Бойко Борисов
© Getty Images/Guliver (архив)

Председателят на групата на ЕНП поздрави премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за добрата работа и реформите в съдебната система, борбата с корупцията и борбата с организираната престъпност. 

В профила си в социалната мрежа Туитър той определи падането на мониторинга на Европейската комисия за България като добра новина за цялата група на Европейската народна партия. 

"Още добри новини днес за групата на ЕНП. България може да напусне Механизма за сътрудничеството и проверка по отношение на съдебната реформа, борбата с корупцията и борбата с организираната престъпност. Добра работа на Бойко Борисов”,  написа Вебер.

Сега краят на мониторинга трябва да бъде одобрен и от Европейският съвет.

Преди да вземе официално решение за прекратяване на механизма Комисията ще представи днешните отчети на Европейския съвет и Европарламента и след като се запознае с техните бележки, ще вземе финално решение за прекратяване на проверката.

Мониторингът съпътства членството на България и Румъния от 12 години насам. Двете страни бяха единствените членки на Общността, поставени под такова наблюдение. Целта му беше да подпомага съдебната реформа, спазването на върховенството на закона и борбата срещу корупцията.

Миналата година ЕК излезе само с три препоръки към България и се надяваше страната ни да ги изпълни. Тогава бе изказано предположение, че тазгодишният, 18-и пореден доклад ще бъде последният.

БТА
1623 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Смях

2019.10.23 | 05:00

5

Няма вече корупция в България хаха реформи в съдебната система ли цирккк

нямам име

2019.10.23 | 00:35

4

Лъжи и лицемерие отвсякъде и навсякъде.Ще става още по-зле.

Корнелия Нинова

2019.10.23 | 00:11

3

Как ще заспя не знам, коса не ми остана от скубане. Другарите у влашко и те се издънили. Ще зариваме кочината то се е видяло.

2019.10.22 | 22:42

2

"добрата работа и реформите в съдебната система, борбата с корупцията и борбата с организираната престъпност. "

Че то явно критерият е - колкото си по-зле и по-подчинен, толкова по-добре.

2019.10.22 | 22:25

1

Къде са червените кхмери

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини