В Литва започна да пристига бронирана техника за механизирания батальон на САЩ

  • 21 октомври 2019 13:26

  • 623
  • 3
В Литва започна да пристига бронирана техника за механизирания батальон на САЩ
© Getty Images/Guliver (архив)

Тежка бронирана техника започна да пристига в Литва за разположения там за половин година механизиран батальон на въоръжените сили на САЩ, съобщи днес литовското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

"На полигона в Пабрад пристигат 30 танка "Ейбрамс" и 25 бойни машини на пехотата "Брадли", се казва в съобщението. Техниката се доставя с железопътен транспорт от Рига, където беше докарана по море.

В състава на разположеното в Литва американско подразделение влизат около 500 военнослужещи от първи батальон на 9-ти полк на 1-ва дивизия на сухопътните войски на САЩ, прехвърлени от мястото на постоянна дислокация във Форт Худ (щата Тексас). През следващата половин година до пролетта съюзниците планират да участват в съвместни учения с литовските военни.

Полигонът в Пабрад, където е разположен американският батальон, се намира в Източна Литва близо до границата с Беларус.

Последвайте канала на

БТА
623 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2019.10.21 | 15:33

2

Цървули!!!НАТО стяга в желязна хватка Фалиралият Рускенеф!!!Обръч от бази ще обкръжи този резерват населен с недоеволюирали полухора,за да предпази Цивилизованият Западен Свят от тях!!!Ура и Слава!!!

2019.10.21 | 15:37

3

Психопат пий си хапчетата редовно !

леле

2019.10.21 | 14:05

1

Утре ще чучнат пред С.Петербург и Москва и ще викат Русия е виновна.Това е политиката е такава гадост.Каква е разликата?Преди имаха войски в които имаше и литовци.Сега направо чужда войска.И половината население са руснаци.Единствено янките са там за да дразнят.Скоро и в Кубаи Венесуела ще се сложи туй онуй.И ще има рев до бога.

Добави коментар

Водещи новини