Франция иска незабавно прекратяване на турската офанзива в Сирия

Франция ще действа в посока незабавно прекратяване на турската офанзива срещу кюрдските сили в Североизточна Сирия, заяви вчера френското президентство, цитирано от Франс прес.

Комюникето бе публикувано след извънредно заседание на съвета за отбрана и национална сигурност в Париж под председателството на президента Еманюел МакронЕманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на.

"Франция ще положи дипломатически усилия, в тясно сътрудничество с партньорите си в коалицията срещу Даеш ("Ислямска държава"), в Европейския съюз, в НАТО и в Съвета за сигурност на ООН, за да се стигне до незабавно прекратяване на турската офанзива", се казва в комюникето.

Президентът Макрон заяви, че офанзивата на Турция може "да доведе до сериозни последици в хуманитарен план, до завръщането на Даеш в региона и трайна дестабилизация на Североизточна Сирия", се изтъква в изявлението на президентството.
"Абсолютен приоритет трябва да бъде предотвратяването на завръщането на Даеш в региона", заявиха още от френското президентство.

Франция ще вземе мерки за сигурността на войниците си в Североизточна Сирия през следващите часове, съобщи днес офисът на френския президент, цитиран от Ройтерс.
Изявлението бе направено след извънредно заседание на правителството по въпросите на отбраната.
 

Коментари

  1. 2019.10.14 | 07:01

    Джендъри-лицемери!
    Нали искате Нов световен ред!?
    Те това е! Всеки лъже,краде и убива - кой както може!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет