Стрелецът от Хале е стрелял със съветски автомат от Втората световна война

Нападателят срещу синагогите и заведението  в източния германски град Хале е стрелял с автомат, използван от Червената армия през Втората световна война.

Според  информацията на местни медии Щефан Балиет е бил въоръжен с ППШ ("пистолет-пулемет Шпагина" – "картечен пистолет на Шпагин"). Неонацистът, отговорен за смъртта на двама души, е бил въоръжен и с преправени автоматични  пистолети. Той също се оплакал, че използваните от него оръжия е било некачествено.

Издания от Федералната република са посочили още, че 27-годишният Щефан Балиет е бил студент в университет в Хале. Той е живеел с майка си в градчето Бендроф (на приблизително 40 километра от мястото на престъплението).

Съседите са описали Бариет като затворен в себе си човек. "Той никога не поздравяваше никого", е разказал жител на Бендорф.

Балиет никога не е попадал в полезрението на полицията, написа още берлинският в. Велт, цитиран от газета.ру.

 

 

Коментари

 1. 2019.10.10 | 12:23

  С БУК от 70-те сирийците свалиха 50 от 53 мало"умни" ракети Пършинг. Ако братушките, а не козарите на Асад бяха подпукали американските циркаджийски кьоршишеци, и следа нямаше да остане и ни от тях, ни от ракетните установки.

  1. 2019.10.10 | 14:02

   Видяхме ги посраните "братушки" от "Вагнер".Американците ги изтрепаха като крастави кучета.

 2. 2019.10.10 | 12:32

  то е ясно - путин му го е сложил в ръцете. лично.

 3. 2019.10.10 | 10:38

  abre to e iasno tce slugite na hemafrodita merkel za da i izperat osranite gashti sas priemaneto na arabskite manafi i ubiici shte izkarat neshtata tce e strelialo dete ot detskata gradina no zabelejete sas ruski avtomat tova sa prestapnici s-u sobstvcenata si darjava.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет