Юнкер отменя днешното си посещение във Франция

  • 30 септември 2019 13:57

  • 536
  • 0
Юнкер отменя днешното си посещение във Франция
© getty images

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето е отменил днешното си пътуване до Франция по здравословни причини, съобщи говорител на институцията.

Юнкер трябваше днес да участва в поклонението в Париж пред тленните останки на президента (1995-2007 г.) Жак Ширак, както и в откриването на есенната сесия на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа в Страсбург. Говорителят уточни, че Юнкер не страда от усложнения от претърпяната по-рано тази година операция, нито е отменил пътуването си заради дългата церемония във френската столица.

По думите на говорителя ЕК е с френския народ в днешния ден на скръб. Говорителят отбеляза, че знамената пред комисията днес са спуснати наполовина в знак на траур заради кончината на Ширак.

През август Юнкер прекъсна почивката си в Австрия по здравословни причини. Той се върна тогава в Люксембург за спешна операция на жлъчката. Говорителят днес заяви, че се очаква утре Юнкер отново да бъде на работа.

Последвайте канала на

Калина Христова
536 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини