ОЛАФ няма да предприеме дисциплинарни действия срещу кандидата на Полша за член на новата ЕК

  • 28 септември 2019 07:53

  • 675
  • 0
 ОЛАФ няма да предприеме дисциплинарни действия срещу кандидата на Полша за член на новата ЕК
© Getty (архив)

Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) обяви, че няма да предприеме дисциплинарни действия срещу кандидата на Полша за член на новата Европейска комисия Януш Войчеховски, предаде Ройтерс.

ОЛАФ е приключила разследването си срещу Войчеховски, който е предложен за еврокомисар за земеделието. Полякът бе проверен за евентуална злоупотреба с разходите си за пътуване и командировъчни по времето, когато е бил депутат в Европейския парламент от 2004 до 2016 г. Сега той е член на Европейската сметна палата.

ОЛАФ е стигнала до заключението, че Войчеховски е трябвало да върне сумата от 11 243 евро - нещо, което той вече е направил.

Също вчера белгийската прокуратура обяви, че е прекратила разследването за корупция срещу министъра на външните работи Дидие Рейндерс - кандидата на страната за член на новата Европейска комисия с ресор "Правосъдие".

Остават обаче въпроси около кандидатурите на Унгария (Ласло Трочани, за разширяването) и на Румъния (Рована Плумб, за транспорта). Те бяха отхвърлени в четвъртък от правната комисия на ЕП.

Европейският парламент ще започне да изслушва в понеделник кандидатите за членове на Комисията. ЕП ще гласува на 22 октомври състава на новата ЕК, която е предвидено да встъпи в длъжност на 1 ноември.

Последвайте канала на

БТА
675 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини