Летище "Хийтроу" работи на пълни обороти

  • 13 септември 2019 18:56

  • 372
  • 0
Летище "Хийтроу" работи на пълни обороти
© gettyimages (архив)

Най-натовареното летище във Великобритания заяви днес, че "работи в пълна степен", след като полицията наложи 48-часова заповед за разпръсване и задържа още заподозрени, за да не позволи на демонстранти за климатичните промени да нарушат въздушното движение, пускайки дронове, предаде БТА, цитирайки ДПА.

"Нашите писти и пътеки за рулиране остават отворени и работят в пълна степен въпреки опитите за нарушаване на дейността на летището чрез незаконно използване на дронове при протест наблизо", заяви летище "Хийтроу" в Туитър. Протестната организация "Пауза за Хийтроу" каза, че един от трите опита за пускане на дрон е бил успешен, но нямаше съобщения за нарушаване на въздушното движение.

Лондонската полиция заяви, че е арестувала сутринта двама души в периметъра на летището "по подозрение в заговор за извършване на нарушение на обществения ред във връзка с работата на летище Хийтроу". Заповедта за разпръсване беше наложена върху летището и района около него, "за да се предотврати престъпна дейност, представляваща значителна заплаха за безопасността и сигурността на летището", каза полицията. Органите на реда заявиха, че са арестували седем заподозрени вчера по същите обвинения като двамата задържани днес. Организацията "Пауза за Хийтроу" каза, че през двата дни са били задържани 11 активисти.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
372 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини