Полски депутати настояват Туск да бъде изправен пред специален съд

Група полски депутати казаха, че бившият полски премиер и настоящ председател на Европейския съвет Доналд Туск трябва да бъде изправен пред специализиран съд заради това, че не е успял да защити полската данъчна система от измами, предаде БТА, цитирайки АП.

След година на свидетелски показания на бивши държавни представители, в това число и самия Туск, полска парламентарна комисия заяви, че е открила, че в периода 2008 -2014 г. правителството под премиерството на Туск е пренебрегнало информацията за широкомащабно избягване на плащане на ДДС. Комисията смята, че загубите от това за страната възлизат на милиарди долари. Тя заключава, че Туск и неговият финансов министър по онова време трябва да се изправят пред специализирания съд, който разглежда случаите на членове на правителството.

Комисията е доминирана от настоящата управляваща партия Право и справедливост, която е съперник на партията на Туск и е обезпокоена от продължаващото влияние на Туск над полската политика в навечерието на парламентарните и президентските избори.

Коментари

  1. 2019.09.07 | 07:46

    а ние им търпим вонята вече 30г..

  2. 2019.09.07 | 07:15

    СЕГА БОКИЧА ДА ОТИДЕ ДА СТАНЕ СВИДЕТЕЛ НА ПРИЯТЕЛЯ СИ И ДА ГО СПАСИ ОТ КАУША.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Избрано от Интернет