Брат загърби Борис Джонсън в името на националния интерес

  • 05 септември 2019 15:32

  • 1579
  • 1
Брат загърби Борис Джонсън в името на националния интерес
© Getty (архив)

Аз се оттеглям от поста министър на университетите, науката, развитието и иновациите, е заявил братът на британския Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е – Джо Джонсън, предаде Скайнюз.

Най-малкото дете на Стенли Джонсън и Шарлот Фасет е използвал Twitter, за да обяви оттеглянето си от британското правителство. Той също е обявил и за своята оставка като депутат в Камарата на общините (долната камара на парламента в Лондон).

"Дълго време бях раздвоен между лоялността към семейството и националния интерес на Великобритания. Изборът ми бе тежък и аз избрах Обединеното кралство. Мисля, че е време да бъда сменен от някой  друг", е посочил още той в системата за микроблогове.

Джо е бил сред привържениците на оставането на Обединеното кралство по време на кампанията за Брекзит през 2015-2016 г. Тогава брат му е бил сред най-яростните агитатори за излизането на Британия от ЕС.

Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е освен Джо има и брат Лето, и сестра Рейчъл.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1579 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.09.05 | 17:09

1

Искам да ги изхвърлят без сделка!

Добави коментар

Водещи новини