Чужда държава е извършила кибератака срещу чешкото външно министерство

Чужда държава е извършила последната кибератака срещу външното министерство на Чехия, обяви днес комисия към чешкия Сенат, предаде Ройтерс.

Членовете на горната камара на парламента в Прага не назоваха името на държавата и не съобщиха подробности. Всекидневникът "Деник Ен" (Denik N) писа, че атаката срещу външното министерство е била през юни, но не са били извлечени поверителни данни. Позовавайки се на три източника, вестникът твърди, че нападението е дело на Русия.

В изявление сенатската комисия по външни работи, отбрана и сигурност призова правителството да обърне сериозно внимание на кибернетичната сигурност. В изявлението, поместено на уебсайта на Сената, комисията се позовава на информация от чешката Национална служба за кибернетична и информационна сигурност.

Засега няма коментар от тази служба, нито от говорител на външното министерство, отбеляза Ройтерс.

Агенцията припомни, че в в годишния си доклад, огласен през декември м.г., чешкото контраразузнаване констатира, че руски разузнавателни агенции стоят зад кибератаката срещу външното министерство на Чехия през 2017 г.

Коментари

 1. 2019.08.13 | 22:14

  Руската педерация пак се прави на интересна, но санкциите ще и е.ат мамата както стана със СССР.

  1. 2019.08.13 | 22:35

   тази сутрин ви казах,които работите в този гнусен сайт да не си коментирате сами статиийте помии такива ТУРСКИ мурислясали

 2. 2019.08.13 | 20:48

  А ми то така се прави, а не като при нас. То скандали, то оставки, и какво ли не още. Опищяхме орталъка. Вършиш си работата и толко, какво има да виеш, за да те разбере цял свят.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет