Мнозинството от германците са против сътрудничество на политическите партии с "Алтернатива за Германия"

  • 10 август 2019 09:17

  • 435
  • 1
Мнозинството от германците са против сътрудничество на политическите партии с "Алтернатива за Германия"
© Getty Images/Guliver

Мнозинството от германците са против политическото сътрудничество на партиите с крайнодясната "Алтернатива за Германия", предаде ДПА.

Агенцията се позовава на социологическо проучване на "Политбарометер", направено по искане на германската национална телевизия Цет Де Еф.

От проучването става ясно, че 58 процента от запитаните са изразили мнение, че политическите партии не трябва да си сътрудничат с "Алтернатива за Германия".

Противопоставянето на "Алтернатива за Германия" е по-силно в западните провинции на Германия, отколкото в източните. Резултатите от проучването бяха оповестени в навечерието на регионалните избори на 1 септември в провинциите Бранденбург и Долна Саксония, които са в Източна Германия.

Прогнозите на института "Форза" сочат, че в Бранденбург "Алтернатива за Германия" ще спечели 21 процента от гласовете на избирателите и че на второ място ще е Християндемократическият съюз с 18 процента.

В Долна Саксония се очаква "Алтернатива за Германия" да спечели 25 процента от гласовете и да се нареди на второ място след ХДС, чийто прогнозен резултат е 25 процента.

Алианс между двете политически сили обаче е малко вероятен, тъй като водещи фигури в ХДС вече отхвърлиха идеята за сътрудничество с "Алтернатива за Германия". 

БТА
435 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.08.10 | 11:52

1

da taka e tai kato germancite sa 80 procenta pederasi i hemafroditi i podarjat hemafrodita merkel da im dovejda manafi da gi shibat a alternativa e protiv tazi pederastia.

Добави коментар

Водещи новини