40 спасени в морето мигранти слязоха в Малта

40 мигранти, спасени в морето край Либия, бяха качени на малтийски военни кораби и отведени до пристанището, съобщи германската хуманитарна организация "Сий ай", цитирана от АП.

Малтийският премиер Джоузеф Мускат съобщи в събота, че Валета ще позволи на мигрантите на борда на кораба "Алан Курди" да слязат, след призив от страна на Германия. Той добави, че Европейската комисия е организирала трансфера им към други европейски страни. "Алан Курди" се насочи към Малта, след като Италия отново отказа да отвори пристанищата си за спасителния кораб.

Друг спасителен кораб на организацията "Оупън армс" е в морето вече трети ден със 121 мигранти, спасени в Средиземно море. Много от тях показват признаци, че са били подложени на насилие в Либия. В момента корабът се намира край италианския остров Лампедуза. Според организацията Рим е заплашил да наложи глоба от 50 000 евро, ако корабът влезе в италиански води, но е наложително да се намери безопасно пристанище.

"Оупън армс" уточни, че при две спасителни операции в петък са били спасени 123 мигранти. В събота италианската брегова охрана е евакуирала две бременни жени.

45 мигранти от Афганистан, Бангладеш и Пакистан, опитващи да достигнат Европа по суша, бяха открити в две превозни средства в Северна Македония. 21 от тях са отведени за разпит, а други 24 ще бъдат депортирани в Гърция, откъдето са влезли в Македония, предаде БТА.

Коментари

  1. 2019.08.05 | 13:27

    "Показали следи от насилие".Пълен смях - някой по тяхна молба им е теглил един бой и ето ти ги признаците. Пълен смях и капан за наивниците от 'хуманитарните им спасители".

  2. 2019.08.05 | 13:37

    Стига сте ги спасявали де!!!!!!!! Да си вървят там откъдето са дошли! Ние не сме длъжни да ги хрантутим! Да се давят! Защо не призовете всички от Азия и Африка да се преселят в Европа и да си ги храним, а те да ни бият, изнасилват, ограбват, стрелят и т.н.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет