Борис Джонсън: Споразумението за Брекзит е мъртво

  • 29 юли 2019 18:41

  • 2845
  • 1
Борис Джонсън: Споразумението за Брекзит е мъртво
© gettyimages

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е каза, че са налице всички шансове да се постигне ново споразумение за Брекзит с Европейския съюз и че той иска също и голямо търговско споразумение с ЕС, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

"Ние искаме да заявим пределно ясно, че предпазният механизъм за Северна Ирландия е умряла работа и трябва да бъде отписан. Споразумението за изтегляне от ЕС, договорено с експремиерката Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, също е мъртво и трябва да бъде отписано. Но има възможност за ново споразумение", каза Джонсън по време на посещение в британска военноморска база в Шотландия, където той е на посещение днес.

"Онова, от което се нуждаем, е да изградим ново партньорство, включващо всички онези неща, които имат значение за нас, със споделено сътрудничество в сферите на отбраната, сигурността, разузнаването, културата, науката - всичко, което би могло да се очаква", посочи премиерът.

"В сърцевината на всичко това ще бъде едно ново споразумение за свободна търговия, които ще ни позволи да си върнем контрола над митата и над нашите закони, и да правим някои неща по различен начин, който ни устройва", добави Джонсън.

Той изключи нов референдум за независимост на Шотландия след проведения вече през 2014 г. "Както вече бе казано, такова нещо се предприема веднъж през един човешки живот, веднъж при едно поколение. На тази база хората тогава дадоха гласа си и мисля, че ще бъде тотално погрешно да нарушим това обещание пред народите на Шотландия и Обединеното кралство и да правим нов референдум", подчерта Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е при днешното си посещение в Шотландия.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2845 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.07.29 | 20:16

1

PODPISHI SI GO SAM HAHA

Добави коментар

Водещи новини