Борис Джонсън ще вземе куче за компания на котарака Лари на "Даунинг стрийт 10"

Британският премиeр Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е възнамерява да вземе куче на "Даунинг стрийт 10", което да прави компания на котарака Лари, местната четиринога знаменитост, предава Ройтерс.

Джонсън пое поста по-рано тази седмица, като прекрачи за пръв път през черната входна врата на "Даунинг стрийт" и се зарече да вдъхне нов, по решителен стил в управлението на страната.

По време на срещата в петък със сътрудниците си в офиса той ги попита дали биха желали да им доведе куче. Те с ентусиазъм му отговорили утвърдително.

"Даунинг стрийт 10", работният офис и резиденция на премиера в продължение на 300 години, е и домът на котарака Лари, известен с прозвището Главен ловец на мишки в офиса на правителството.

Пристигнал през 2011 година, Лари изпрати по живо по здраво двама британски премиери - Дейвид КамерънДейвид Камерън Дейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 и Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в. Той е една от знаменитостите на "Даунинг стрийт" със свой акаунт в Туитър, в който се публикуват хиляди негови снимки, документиращи до най-малки подробности приключенията му.

Засега още не е взето твърдо решение за подслоняване на куче в резиденцията, но това може да стане в по-дългосрочна перспектива. Вестта за нов домашен любимец в офиса явно не е трогнала Лари, твърдят свидетели. Цяла сутрин той мързеливо се излежавал на един от прозорците на резиденцията.

Коментари

  1. 2019.07.26 | 17:17

    & Baj Stamat

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как оценявате президентския вот в Беларус?

Как оценявате президентския вот в Беларус?

Избрано от Интернет