Борис Джонсън ще вземе куче за компания на котарака Лари на "Даунинг стрийт 10"

26 юли 2019 16:40

Борис Джонсън ще вземе куче за компания на котарака Лари на "Даунинг стрийт 10"
© Getty Images
444 1

Британският премиeр Борис Джонсън възнамерява да вземе куче на "Даунинг стрийт 10", което да прави компания на котарака Лари, местната четиринога знаменитост, предава Ройтерс.

Джонсън пое поста по-рано тази седмица, като прекрачи за пръв път през черната входна врата на "Даунинг стрийт" и се зарече да вдъхне нов, по решителен стил в управлението на страната.

По време на срещата в петък със сътрудниците си в офиса той ги попита дали биха желали да им доведе куче. Те с ентусиазъм му отговорили утвърдително.

"Даунинг стрийт 10", работният офис и резиденция на премиера в продължение на 300 години, е и домът на котарака Лари, известен с прозвището Главен ловец на мишки в офиса на правителството.

Пристигнал през 2011 година, Лари изпрати по живо по здраво двама британски премиери - Дейвид Камерън и Тереза Мей. Той е една от знаменитостите на "Даунинг стрийт" със свой акаунт в Туитър, в който се публикуват хиляди негови снимки, документиращи до най-малки подробности приключенията му.

Засега още не е взето твърдо решение за подслоняване на куче в резиденцията, но това може да стане в по-дългосрочна перспектива. Вестта за нов домашен любимец в офиса явно не е трогнала Лари, твърдят свидетели. Цяла сутрин той мързеливо се излежавал на един от прозорците на резиденцията.

БТА
444 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Choky Ice

2019.07.26 | 17:17

1

& Baj Stamat

Добави коментар

Водещи новини