Варуфакис изпуснал нервите си по време на полицейска проверка на парижко летище

  • 14 юли 2019 07:18

  • 2114
  • 1
 Варуфакис изпуснал нервите си по време на полицейска проверка на парижко летище
© Getty Images/Guliver (архив)

Бившият гръцки министър на финансите Янис Варуфакис е имал пререкание по време на проверка на френската гранична полиция на парижкото летище Роаси и е бил спрян за кратко, предаде Франс прес, като се позова на няколко източника.

Според разказа на един от тях и според показанията на пряк свидетел на сцената, 58-годишният Варуфакис е нападнал вербално един от граничните полицаи и го е обвинил в злоупотреба с власт. Инцидентът е станал при слизане на Варуфакис от самолет от Атина. Бившият министър е бил задържан за кратко, но не арестуван. Един от полицаите е поискал да подаде оплакване заради нанесена обида.

Според източник граничната полиция е извършвала проверка при излизането от самолета на авиокомпания Ейджиън еърлайнс, който първоначално е излетял от Кайро. Полицията проверявала онези, които не са били допуснати да влязат в Кайро и които са транзитирали през Атина. Според източника мъж е блъснал полицаите, преди да бъде отведен настрана. Тогава мъжът се е ядосал и започнал да се кара и да се държи заплашително.

Според очевидец, разпитан от Франс пред, който е пътувал в същия самолет с Варуфакис, бившият министър е заявил на английски: "Това е срам. Нямате право да правите подобно нещо. Не можете да правите това. Вие сте срам за страната си".
Видеозапис, излъчен от испански вестник, показва Варуфакис да се кара на полицай и да иска да говори с началника му.

Според източници Варуфакис, който е пътувал с обикновен паспорт, е признал, че е бутнал полицай, но е казал, че полицаят е заемал много място. След кратко спиране и взимане на паспорта, бившият министър го е получил обратно и си е тръгнал свободно от летището, отбелязва БТА.

Константин Тодоров
2114 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
мдааа

2019.07.14 | 14:03

1

...от кокаина е....

Добави коментар

Водещи новини