Обединеното кралство постави своите кораби в Ормузкия пролив в степен на "повишена сигурност"

  • 11 юли 2019 17:24

  • 1062
  • 1
Обединеното кралство постави своите кораби в Ормузкия пролив в степен на "повишена сигурност"
© gettyimages

Министерството на транспорта на Обединеното кралство издаде насоки за поставяне на всички британски кораби в Ормузкия пролив в степен на "повишена сигурност" на фона на напрежението между Великобритания и Иран, съобщи телевизия Sky News, цитирайки свои източници от морската индустрия.

Според един от източниците, британски плавателни съдове са били посъветвани да повишат сигурността и да внимават за ирански патрулни кораби, които "са агресивни към тях", докато другият източник отбеляза, че корабите са увеличили броя на наблюдателите на палубата и са започнали да се движат с по-бързи темпове при преминаване през Ормузкия пролив.

Преди дни Иран обеща да предприеме ответни мерки, след като през миналата седмица Обединеното кралство задържа ирански петролен супертанкер край Гибралтар заради нарушения на санкциите на Европейския съюз срещу Сирия.

По-рано днес пък редица медии, последвани от британски и американски официални представители, съобщиха, че иранските катери на Ислямската революционна гвардия са направили неуспешен опит за задържане на британски танкер на компанията "Бритиш Петролиум".

Мая Йорданова
1062 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
едните

2019.07.11 | 17:57

1

едните могат, другите не могат- това е международното право)))))

Добави коментар

Водещи новини