Мария Габриел: Очаквам от Финландското председателство амбиция да завършим цифровия единен пазар

  • 05 юли 2019 13:26

  • 484
  • 6
Мария Габриел: Очаквам от Финландското председателство амбиция да завършим цифровия единен пазар
© Булфото (архив)

На финалната права сме за завършването на цифровия единен пазар: 28 от 30-те законодателни предложения вече са договорени. Разчитаме на подкрепата на Финландското председателство на Съвета на ЕС да постигнем споразумение и по оставащите две предложения - създаване на Европейски център за компетентност в областта на киберсигурността и правила за електронната сигурност. След завършването на цифровия единен пазар, прилагането на новото законодателство ще бъде от първостепенно значение. Това ще гарантира, че новите правила на ЕС за цифровите технологии могат да се превърнат в конкретни ползи за гражданите и предприятията. Това заяви в Хелзинки българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова по време на първата официална визита на Колегиума на комисарите начело с Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето за началото на Финландското председателство, съобщи представителството на ЕК в България.

Тя наблегна, че е от изключителна важност предложението за европейския киберцентър да бъде прието до края на мандата, защото той ще спомогне за самостоятелна защита на ЕС от киберзаплахи. Нужно е да се създаде структура на специализирания експертен център и тя да започне да функционира януари 2021 г.

Българският еврокомисар Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова повдигна и други водещи теми като изкуствения интелект, достъпа до данни и облачни услуги, сигурността, следващия седемгодишен бюджет на ЕС.

По отношение на изкуствения интелект, тя приветства Финландия за включването на темата сред приоритетите на нейното председателство. Координираният план за действие на Европейската комисия се изпълнява в сътрудничество с държавите членки и важен ангажимент в него е всички страни да представят национални стратегии за подпомагане на инвестициите в изкуствен интелект. Комисарят насърчи финландската страна да приложи мерки за повишаване на осведомеността и ангажираността на държавите членки с тестовата фаза на етичните насоки за развитие и използване на изкуствен интелект, чието начало беше поставено от нея на 26 юни. Основаната на данни икономика и свързаните с нея услуги и иновации също ще бъдат ключови приоритети на Финландското председателство.

"За да усетим пълноценно ползите от икономиката на данни, преди това е важно да имаме ясни позиции по ключови въпроси. Такива са достъпът до данни, облачните услуги, сигурността и схемите за сертифициране. Приветствам усилията на Финландското председателство в тази посока", заяви българският еврокомисар.

Не на последно място, Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова обърна специално внимание колко е важно да се защити силен бюджет за цифровизация в следващата многогодишна финансова рамка на ЕС за периода 2021-2027 г.

"Изцяло новата програма с бюджет 9,2 милиарда евро "Цифрова Европа", предложените средства по Механизма за свързване на Европа и програма "Хоризонт Европа" включват средства за инвестиции в стратегически цифров капацитет. Обединихме се с останалите за важността на цифровите умения и влиянието на цифровите технологии върху обществени теми като здравеопазването и околната среда. Нужно е да отстояваме високо ниво на средства за цифровизация в полза на гражданите и предприятията", заключи българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
484 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ХА ХА ХА ХА

2019.07.05 | 17:31

6

Пак ли тая с нейната цифровизация ??

2019.07.05 | 17:30

5

Тая освен цифровизация друга дума знае ли ??

????

2019.07.05 | 16:06

4

"Другарко-госпожо" Габриел,а нещо за АМАТьОРИТЕ в политиката ,няма ли да КАЖЕТЕ????

тая

2019.07.05 | 14:43

3

тая да си цифровизира шундата и да я пусне в интернет да я сваля.

цифра

2019.07.05 | 14:08

2

Все пак тая женица не може да е по умна от вожда!!!

баба ...

2019.07.05 | 13:59

1

"Цифрова" блее само цифрово, за друго нема "цифри"...

Добави коментар

Водещи новини