Гръцката полиция залови рекордни 5,3 тона каптагон

  • 04 юли 2019 19:53

  • 1294
  • 1
Гръцката полиция залови рекордни 5,3 тона каптагон
© Getty Images/Guliver (архив)

Гръцките власти заловиха рекордни 5,3 тона каптагон - подобен на амфетамин наркотик, след продължило едноседмично издирване на товарен кораб в пристанището Пирея, главното пристанище на страната близо до Атина, съобщи ДПА.

33 милиона таблетки са били скрити в три контейнера с дървесина, предназначена за транспортиране в Китай, съобщи ЕРТ. Корабът пристигнал в Пирея от Сирия на 19 юни и трябвало да потегили на изток една седмица по-късно.

Действайки по сигнал на американската агенция за борба с наркотиците /DEA/ 20 гръцки полицаи работиха с обучени кучета в продължение на една седмица преди да открият пратката.

Ставрос Томадакис от отдела за икономически престъпления заяви, че цената на улицата на открития каптагон е един милиард евро.

Каптагон е известен също като "джихадисткото хапче", защото се смята, че екстремистката терористична "Ислямска държава" го осигурявала на своите бойци.

Последвайте канала на

БТА
1294 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
6666

2019.07.04 | 20:54

1

Ужас ! Господ да ги смаже тези "бизнесмени" , приготвили и транспортирали тази отрова , за да унищожат хиляди хора и семействата им !!!

Добави коментар

Водещи новини