Слабо земетресение отне живота на трима миньори в Полша

  • 01 юли 2019 21:37

  • 661
  • 0
Слабо земетресение отне живота на трима миньори в Полша
© gettyimages (архив)

Трима миньори загинаха след слабо земетресения в понеделник в полска въглищна мина, собственост на миннодобивната група PGG, съобщи БНР, позовавайки се на Ройтерс.

Земетресението с магнитуд 2,66 по скалата на Рихтер се усети в понеделник следобед във въглищната мина "Сташич" в град Катовице - сърцето на полската въгледобивна индустрия. В района е имало девет миньори, когато се е случил инцидента, заяви говорителят на PGG Томаш Глоговски. Шестима души са били откарани след инцидента в болница, посочи той, без да дава повече подробности. "Трима от миньорите са загинали", допълни Глоговски. Трусът не е оказал съществено влияние върху производството на мината, посочи говорителят на компанията.

Полша все още генерира по-голямата част от електроенергията си чрез изгаряне на въглища, но въгледобивното производство е намаляло през последните години поради по-ниските инвестиции и усилия за съкращаване на разходите.

Ройтерс припомня официалната статистика, според която през миналата година 21 миньори са загинали в инциденти в миннодобивната промишленост в Полша.

Филип Епитропов
661 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини