Лидерът на ХДС: Увеличението на военните разходи в НАТО е въпрос на взаимно доверие между съюзниците

Лидерът на управляващия в Германия Християндемократически съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер подчерта значението да се спази поставената от НАТО цел за изразходване на минимум два процента от брутния вътрешен продукт на всяка страна членка за отбрана, предаде ДПА.

Говорейки на среща на Американския съвет в Берлин, посветена на отношенията между САЩ и Германия, тя посочи, че спазването на изискването на НАТО е въпрос на доверие между съюзниците. "Става дума за това дали Германия е надежден партньор", подчерта съратничката на канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се. Тя добави, че спазването на този минимум е важно и като сигнал към източноевропейските съюзници в НАТО, които се чувстват застрашени от Русия.

Миналата година Германия изразходи 1,23 процента от своя брутен вътрешен продукт (БВП) за отбрана и смята да увеличи това съотношение до 1,5 на сто през 2024 г.

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския неведнъж разкритикува Германия, че изостава доста от поставената цел за два процента, съгласувана през 2014 г. В настоящия момент на САЩ се падат две трети от всички отбранителни разходи на НАТО.

Според Крамп-Каренбауер увеличението на разходите за отбрана няма нищо общо с Тръмп, нищо общо с НАТО. То е свързано със задължението ни да изпълним дълга си да дадем необходимото на германските войници.

Коментари

  1. 2019.06.12 | 15:31

    БГ не се чувства застрашена от Русия и тези 2% не са ни нужни .

    1. 2019.06.12 | 16:22

      им трябва спешно световна война със милиони жертви подоно на предишните организирани от тях-(1 и 2 световни).Само така могат да запазят хартията-долар във обръщение.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет