Двама надзиратели бяха взети за заложници в строго охраняван френски затвор

  • 12 юни 2019 06:39

  • 1114
  • 1
Двама надзиратели бяха взети за заложници в строго охраняван френски затвор
© gettyimages (архив)

Затворник, излежаващ дълга присъда и въоръжен със самоделно оръжие, взе снощи двама надзиратели за заложници в строго охраняван френски затвор в Нормандия, предаде БТА, цитирайки АП.

Еманюел Гимараес, представител на синдиката "Работническа сила", заяви пред регионалния вестник "Уест Франс", че снощи в затвора в град Конде сюр Сарт били изпратени специални сили. Крилото на затвора, в което били взети заложниците, било евакуирано. Гимараес каза, че затворникът си бил спечелил репутация на "професор по вземане на заложници", и допълни, че това бил четвъртият път, в който вземал надзиратели за заложници. Всеки път искал да бъде прехвърлен в друг затвор. Фредерик Еко от синдиката СНЕПАП на служителите на затворите заяви, пред телевизия БФМ, че похитителят е обикновен престъпник, който бил наблюдаван за потенциална ислямска радикализация.

Двамата заложници впоследствие бяха освободени, съобщи БФМ, цитирана от ТАСС. По данни на радио Франс енфо похитителят използвал самоделен нож. Според БФМ единият от двамата освободени заложници бил стажант. Похитителят, който и сега поискал да го преместят в друг затвор, отново е затворен под стража. Посочва се, че мъжът има психически проблеми.

В Конде сюр Сарт имаше заложническа криза и през март.

Филип Епитропов
1114 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
дядо Радой

2019.06.12 | 08:41

1

А къде е била чистачката, та да ги погне с парцала !? Нямат ли франсетата такава длъжност по затворите си? Да вземат пример от нашата съдебна система..

Добави коментар

Водещи новини