Бабиш: Неприемливо е да викат по площадите, че съм лъжец и престъпник

  • 05 юни 2019 19:09

  • 452
  • 0
Бабиш: Неприемливо е да викат по площадите, че съм лъжец и престъпник
© Getty Images/Guliver (архив)

Чешкият премиер Андрей Бабиш нарече неприемлив вчерашния огромен протест срещу управлението му с участието на десетки хиляди хора, излезли по улиците. Той заяви това днес пред чешката телевизия, предаде ДПА.

"Когато тези хора викат по площадите, че съм лъжец, измамник и престъпник, това е неприемливо", каза 64-годишният мултимилиардер, ден след най-големите политически демонстрации в Чехия от падането на комунизма, предава БТА.

Главна арена на вчерашния протест беше Вацлавският площад в Прага, където бяха и внушителните митинги на Нежната революция през 1989 г.

Според организаторите на митинга, състоял се под надслова "Милион моменти за демокрацията", в него са участвали 120 000 души. Полицията не оповести колко според нея са били протестиращите.

Бабиш, който е лидер на популистката партия АНО, се зарича, че ще остане на власт, след като се появиха твърдения, че в своите бизнес дела незаконно се е облагодетелствал от европейските фондове.

Той е заплашен да бъде принуден да върне до 17,4 милиона евро.

Бабиш смята да изрази недоволство от разследването пред председателя на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето. Чешкият премиер заяви, че разследващите са се държали по скандален начин и са некомпетентни.

Последвайте канала на

БТА
452 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини