Португалският президент се оплака: Едната ми пенсия падна на 1300 евро!

  • 07 март 2012 19:04

  • 712
  • 0
Португалският президент се оплака: Едната ми пенсия падна на 1300 евро!
©

Гражданска група внесе днес в португалския парламент петиция, подписана от 40 000 души, която настоява за оставката на президента Анибал Кавако Силва.

Групата започнала да събира подписите през януари, след като президентът слиса преживяващата криза страна, като се оплака, че доходите му са намалели. Според петицията оплакването на Силва показва такава "липса на разбиране и уважение", че той вече не би трябвало да представлява нацията.

През януари 72-годишният президент каза по телевизията, че една от пенсиите му се е понижила до 1300 евро на месец, без да уточни какъв е бил размерът й преди това. През 2011 г. Силва декларира доходи от над 10 хиляди евро на месец, идващи от няколко пенсии.
Поради това той трябваше да се откаже от заплата в размер на 6523 евро, защото приетите миналата година правила не позволяват служителите да получават едновременно заплата и пенсия.

Средната месечна пенсия в Португалия е 400 евро. Според петицията оплакването на президента е поразило хората, като се има предвид, че той се е обявявал за намаляване на заплатите в държавния сектор и на пенсиите. След като направи противоречивия коментар, Силва се оправда, като заяви, че просто е искал да покаже, че и той прави жертви в борбата с икономическата криза.

Последвайте канала на

Novini.bg
712 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини