Съветът на Европа ще изпрати наблюдатели на повторните избори в Истанбул

  • 10 май 2019 15:22

  • 580
  • 3
Съветът на Европа ще изпрати наблюдатели на повторните избори в Истанбул
© Getty Images/Guliver (архив)

Конгресът на местните и регионалните власти на Съвета на Европа има намерение да изпрати отново наблюдатели на повторението на местните избори в Истанбул. Това съобщи днес пресслужбата на Съвета на Европа, цитирана от ТАСС.

След решението на Висшата избирателна комисия на Турция за повторение на изборите в Истанбул и след изявленията на министъра на външните работи Мевлют Чавушоглу Конгресът на местните и регионалните власти на Съвета на Европа би искал да потвърди готовността си да изпрати делегация при условие, че официална покана ще бъде получена в рамките на съответния срок, написа председателят на конгреса Андерс Кнапе в писмо до представителя на Турция към Съвета на Европа Каан Есенер.

На 6 май Висшата избирателна комисия на Турция взе решение да отмени резултатите от местните избори в Истанбул (на 31 март). Нови избори в мегаполиса ще се състоят на 23 юни.

На изборите на 31 март кандидатът на управляващата Партия на справедливостта и развитието Бинали Йълдъръм претърпя поражение от Екрем Имамоглу от опозиционната Народнорепубликанска партия.

ВИК се произнесе в полза на Партията на справедливостта и развитието (ПСР) на президента Реджеп Тайип Ердоган, която оспорва резултатите от изборите за кмет в Истанбул и твърди, че вотът е бил белязан от нередности.

Последвайте канала на

БТА
580 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
asd

2019.05.10 | 15:37

1

ай сектир бе гяури

2019.05.10 | 23:51

3

ти си потомък на тея гяури бе тъпак. Вие помаците или там турци , ако иската и марсиянци се наричайте сте български потомци. Случаят ви е подобен с македонския.

Гост

2019.05.10 | 16:20

2

а ти какъв си? Явно не си българин, но пишеш на български, осигуряваш се в Бг, сигурно и образование си получил от същата държава и най вероятно си и роден в Бг. Тогава ако не си българин какъв си, нека ти отговоря....ти си прост и нагъл резак роден в България, смучещ кърлеж турски. Това си ти, айде беж в тирция

Добави коментар

Водещи новини