Хърватски влекач ще изтегли повредения италиански ферибот в Адриатическо море

  • 09 май 2019 20:53

  • 788
  • 0
Хърватски влекач ще изтегли повредения италиански ферибот в Адриатическо море
© Pixabay

Хърватски влекач започна изтеглянето на италианския ферибот "Аурелия" с 250 пътници, 92 души екипаж и 50 автомобила, който претърпя повреда на път от Анкона към хърватското пристанище Сплит в Адриатическо море, съобщи хърватската телевизия ХРТ.

Тази сутрин офисът в Сплит на оператора на ферибота, италианската компания SNAV, съобщи, че механиците на борда правят всичко възможно, за да поправят повредата и да позволят на кораба да достигне до брега, съобщи по-рано Асошиейтед прес.Компанията не даде повече информация, но според хърватски медии един от двигателите на кораба се е повредил и той останал да дрейфува в северната част на Адриатическо море. Няма информация за щети или жертви.

Хърватската телевизия ХРТ съобщи, че два влекача, които са били изпратени сутринта от Шибеник и Сплит за спасяване на ферибота, са били върнати заради лошото време. По-късно, около 15 часа местно време /16 часа българско/ е пристигнал влекачът "Полукс", който е започнал изтеглянето на ферибота към брега.

Силен вятър затруднява спасителната операция. Според ХРТ тегленето ще продължи около 12 часа и ако атмосферните условия не позволят фериботът да бъде откаран в Сплит, влекачите ще го пренасочат към Задар.Телевизията цитира пътници на ферибота, които казват, че са спокойни.

Според техни свидетелства една от пътничките, италианска гражданка, е припаднала, но й е била оказана медицинска помощ и сега е добре.Фериботът е тръгнал от Анкона снощи около 20,30 часа местно време и трябвало да пристигне в Сплит в 7 часа сутринта.

БТА
788 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини