Никола Груевски, който избяга в Унгария, издаде книга

  • 08 май 2019 18:51

  • 587
  • 1
Никола Груевски, който избяга в Унгария, издаде книга
© Getty Images/Guliver (архив)

Бившият македонски премиер Никола Груевски, който през ноември миналата година получи политическо убежище в Унгария, съобщи в профила си във Фейсбук, че от днес на панаира на книгата в Скопие ще се продава първата му книга "Опит за бъдещето", съобщават информационните сайтове в Северна Македония. 

Става дума за монография на бившия премиер, написана въз основа на докторската му дисертация, заради чието подготвяне той бе поискал да се отложи изтърпяването на присъдата му от две години затвор за покупката на луксозния мерцедес.

В предговора Груевски акцентира, че книгата е издадена в период на тежки политически събития в Македония, във време, както е написал, когато вече шест месеца е в Унгария поради политическо преследване в страната си.

Груевски обяви, че подготвя нова книга, в която ще пише за всички обстоятелства, които са го принудили да търси политическо убежище в чужбина, както и за историческите събития в Македония, които са повлияли за отлагане на издаването на тази книга.

"Благодаря на институциите на Унгария, които след обстойна проверка, като независими институции на суверенна държава, направиха оценката, че има достатъчно основания да получа защита като ми дадат политическо убежище", пише Груевски в уводната част на книгата си, посветена на двете му дъщери - Анастасия и София.

През септември се очаква и английски вариант на книгата.

БТА
587 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.05.09 | 11:03

1

Заглавието сигурно е: "Как да си изберем супер луксозен Мерцедес"

Добави коментар

Водещи новини