Гръцката полиция арестува лидер на анархистката група "Рубикон"

  • 04 май 2019 14:21

  • 585
  • 3
Гръцката полиция арестува лидер на анархистката група "Рубикон"
© gettyimages

Гръцката полиция е арестувала вчера неназован лидер на анархистката организация "Рубикон", съобщава в. "Катимерини", позовавайки се на съобщение на полицията.

53-годишният лидер на групировката е бил арестуван вчера, след като членове на "Рибикон" атакуваха съдебен офис, който се използва и като агенция за събиране на дългове от името на банка. Анархистите изпочупили оборудването в офиса, намиращ се срещу сградата на гръцкия парламент.

Същевременно официалният лидер на "Рубикон" Йоргос Калаидзидис отправи заплахи към съдии от профила си във Фейсбук. Той призова съдиите да дадат отпуск от затвора на осъдения за тероризъм Димитрис Куфодинас, който провежда гладна стачка. Куфодинас излежава няколко доживотни присъди от 2002 г. за участието си във въоръжени атаки на терористичната групировка "17 ноември".

Лидерът на "Рубикон" заплаши във Фейсбук, че ако съдиите не му дадат отпуск, "всичко ще стане червено".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
585 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
SS

2019.05.04 | 15:58

3

Лольо, битката е загубена, войната не! Вие застанахте срещу човешката природа и човешки ценности, а както знаеш с природата на човека шега не бива! Тази война се води от векове, Хитлер просто беше кулминацията, за съжаление не успя! Вие трябва да се срамувате че сте пионки на ционисти, масони и комунистически олигарси и човекомразци!

SS

2019.05.04 | 15:25

1

Комунисти, анархисти, антифата, либерални демократисти, всички са за разтрел!

2019.05.04 | 15:37

2

Вие сте най- големите луъри бе, кавал, вие загубите войната, бяхте изнасилени, забранени и забравени!
При втора война с вас, пак ще ядете хоя, понеже сте смешници, импотентни и даже и природата ви мрази (справка зимата на 41/42 година, когато бяхте замразени).

Добави коментар

Водещи новини