Манфред Вебер: ЕП трябва да избере само една централа

  • 27 април 2019 14:47

  • 1307
  • 2
Манфред Вебер: ЕП трябва да избере само една централа
© Getty (архив)

Европейският парламент (ЕП) трябва да избере една от сегашните си две централи в Брюксел и Страсбург, каза германският консерватор Манфред ВеберМанфред ВеберМанфред Вебер – германски политик. Манфред Вебер е роден на 14 юли 1972 г. в баварското селище, който е водещ кандидат за следващ председател на Европейската комисия, предаде ДПА.

В интервю за берлинска медия Вебер отново подхвана водения отдавна дебат за мястото на Европейския парламент, който заседава повечето време в Брюксел, но на месечни пленарни сесии отива в Страсбург. Вебер заяви, че разбира защо високите разходи по поддържане на две централи дразнят много хора. "Европейският парламент трябва да има правото да вземе независимо решение как да организира работата си и къде да е централата му - в Страсбург или Брюксел", каза кандидатът на десноцентристката Европейска народна партия.

Официалната централа на Европейския парламент е в Страсбург, но комисиите заседават в Брюксел, а секретариатът е в Люксембург. За промени в това споразумение, което бе договорено в писмен вид през 1997 г., е нужно съгласието на всички национални парламенти на страните-членки.

В изследване от 2013 г. се казва, че ако Европейският парламент остане само в Брюксел, ще се спестяват по 103 милиона евро годишно.

Последвайте канала на

БТА
1307 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Lissa

2019.04.27 | 23:10

2

И︆︆ск︆︆аш л︆︆и да с︆︆е на︆︆ме︆︆ри ж︆︆ен︆︆а за ед︆︆на н︆︆о︆︆щ? Д︆︆об︆︆ре до︆︆шл︆︆и на >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆S︆︆e︆︆x︆︆y︆︆d︆︆r︆︆o︆︆m.︆︆C︆︆o︆︆m
***************************************************************
Не в момента с момичета? Да, всички хора обичат големи неща и дълги действие. Опитайте >︆︆>︆︆> >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆X︆︆X︆︆m︆︆ac︆︆ho.︆︆C︆︆o︆︆m

Choky Ice

2019.04.27 | 16:21

1

mmmmm Allah Allah Vaj Allah

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини