Освободиха двамата арестувани за убийството на журналистката в Северна Ирландия

  • 22 април 2019 09:03

  • 492
  • 0
Освободиха двамата арестувани за убийството на журналистката в Северна Ирландия
© Getty Images/Guliver

Северноирландската полиция освободи снощи двамата младежи, задържани в рамките на разследването на убийството на журналистката Лайра Маккий, която беше убита по време на размирици в Лондондери в четвъртък, съобщи Франс прес, цитирана от БТА. Не бяха повдигнати никакви обвинения срещу двамата мъже - на 18 и 19 години. Те бяха арестувани в петък по силата на Закона за тероризма и отведени в полицейски участък в Белфаст, за да бъдат разпитани.

Обявявайки тяхното освобождаване, полицията отново отправи призив за свидетели. "Знам, че има хора, които знаят какво се е случило, но ги е страх да се покажат. Но ако имате сведения, колкото и дребни да са, свържете се със следователите", заяви в комюнике комисар Джейсън Мърфи.

29-годишната журналистка, която пишеше книга за изчезнали млади хора по време на продължилото няколко десетилетия кърваво насилие в британската провинция, бе застреляна в четвъртък в католическия квартал Крегън в Лондондери. Според полицията Маккий е била улучена, когато въоръжен мъж открил огън срещу на силите на реда, до които тя се намирала. 

Нейната смърт, предшествана от атентат с кола бомба в Лондондери през януари, отново разпали страховете, че малки екстремистки групички се опитват да експлоатират напрежението, породено от британското решение за напускане на Европейския съюз, отбелязва Ройтерс.

Константин Тодоров
492 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини