Бившият папа: Сексуалната революция е виновна за гейовете и педофилите в Църквата ни

  • 12 април 2019 14:02

  • 863
  • 2
Бившият папа: Сексуалната революция е виновна за гейовете и педофилите в Църквата ни
© Getty (архив)

Събитията от 60-те години на миналия век, наричани от някои Сексуална революция, са виновни за появата на гейове и педофили сред клира ни, е заявил бившият папа Бенедикт ХVI, предаде Би Би Си.

Германецът, ръководил Римокатолическата църква от 2005 до 2013 г., е публикувал писмо, в което е изразил своята гледна точка за сексскандалите. "Разкрепостенността в нравите засегна и Светата църква. Моралната поквара облада и нас. Заради това сред много  свещенослужители се разпространиха и Грехът содомски (хомосексуализма), и жаждата за детска път", е посочил още Йозеф Ратцингер (светското име на бившия папа).

"Изявата на Бенедикт ХVI предизвика остра реакция дори сред клира", продължи британската медия. Тя цитира автор в авторитетно католическо издание. "Бившият наместник на Свети Петър не каза нищо с много думи. Той дори е забравил, волно или неволно, че някои от случаите на сексуалните посегателства над деца са датирани отпреди Сексуалната революция", е написал Джошуа МакЕли в "Нешънъл католик ревю".

Би Би Си припомни, че избирането на сегашния Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март бе предшествано от безпрецедентното оттегляне на Бенедикт ХVI. Според някои основата причина той да се откаже от поста за пръв път от няколко века насам е била скандалът със свещениците-педофили. Германецът обаче винаги е отричал и позовавал на здравословни причини.

 

Валери Зайцев
863 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Читател

2019.04.12 | 17:48

2

Не е виновна сексуалната революция а обета ви за безбрачие,защо в другите църкви няма такава поквара?Защото свещениците си имат съпруги както са заръчали апостолите.Защо всичко в тази църква е като при езичеството,умишлено ли го правят?

Баба Гуси

2019.04.12 | 15:25

1

И ти дърта педеруга

Добави коментар

Водещи новини