Anonymous скочи на Лондон след ареста на Джулиан Асандж

  • 12 април 2019 11:28

  • 1767
  • 4
Anonymous скочи на Лондон след ареста на Джулиан Асандж
© Getty (архив)

Пуснете Джулиан Асандж или ще платите скъпо. Това са заявили от международната хакерска организация Anonymous, предаде ТАСС.

По думите нарушителите на сигурността в интернет задържането на създателя на WikiLeaks е било поредното доказателство, че Великобритания няма да се спре пред нищо нейните мръсни тайни да не излязат наяве. В изявлението на организацията  е било посочено още, че австралиецът от 2010 г. (когато разкри документите на Държавния департамент на САЩ) насам е бил номиниран за Нобеловата награда за мир. "Асандж разкри тайните и на десните, и на левите, както и военни престъпления", са посочили още в изявлението на хакерите. "Ние предупреждаваме! Ако Лондон не пусне на свобода Асандж, ще плати много висока цена", категорични са били хакерите.

Създателят на WikiLeaks е бил  арестуван вчера в еквадорското посолство в Лондон. Малко по-късно Кито е съобщило за задържане на сътрудник на австралиеца. Вътрешният министър на латиноамериканската държава Мария Пауло Ромо е пояснила, че арестът е бил извършен вчера на летище в Еквадор малко преди арестуваният да замине за Япония. "Действията на полицията са имали за цел подпомагане на разследването срещу австралиеца", е посочила още Ромо. Ръководителката на МВР Тя обаче не е разкрила подробности около самоличността на човека. Според данни на британския таблоид Дейли телеграф арестуваният е бил шведски поданик и се е казвал Ола Бини.

Арестът на Асанж е бил коментиран и от президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. "Тази тема не ме интересува", е заявил той в Twitter.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1767 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.04.12 | 13:14

2

Предполагам че сега ще изскочат още повече документи разобличаващи върхушката в Лондон и измисления Брекзит.

2019.04.13 | 21:29

4

брекзит не е измислен а желанието на повечето англичани. Но евро октопода обслужващ над-националните концерни искат да смучат от Англия безпроблемно и да налагат своите правила там... Но англичаните не са овцете от Белгия, Германия или България.

2019.04.12 | 13:23

3

Даншии

2019.04.12 | 12:37

1

ДА!

Добави коментар

Водещи новини