Тереза Мей и Ангела Меркел са съгласни, че е необходим Брекзит с правила

  • 09 април 2019 17:01

  • 975
  • 0
Тереза Мей и Ангела Меркел са  съгласни, че е необходим Брекзит с правила
© Getty Images/Guliver

Британският премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в и германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се са постигнали днес съгласие, че е от съществено значение да се осигури Брекзит с правила, се казва в съобщение на канцеларията на Мей.

Двете лидерки разговаряха днес в Берлин, след което Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в отпътува за Париж за разговори с френския президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на, предаде Асошиейтед прес.
Кабинетът на Мей съобщи, че тя е обсъдила с Меркел отсрочката на датата за Брекзит.

Даунинг стрийт обаче не уточнява каква е позицията на Меркел за продължителността на отсрочката.

Утре министър-председателката на Великобритания ще бъде в Брюксел за среща с лидерите от останалите 27 страни от ЕС, на която ще се реши дали да се даде възможност на

Великобритания да отложи излизането си след сегашния краен срок - 12 април. Ако те откажат, Лондон ще бъде изправен пред внезапно и хаотично напускане на съюза в края на седмицата.

Последвайте канала на

БТА
975 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини