Пакет "Мобилност" влиза за гласуване в ЕП

  • 25 март 2019 18:57

  • 1478
  • 3
Пакет "Мобилност" влиза за гласуване в ЕП
© Pixabay

Европейският парламент реши днес да остави без промяна дневния си ред и да обсъди и гласува в сряда предложените промени в правилата за международните пътни превози.

Срещу това решение се изказа дори председателят на парламентарната комисия по транспорт Карима Дели. Източници от ЕП уточниха, че решението дневният ред да не се променя е било взето с два гласа повече срещу гласувалите за промяна или с "въздържал се". Председателят на ЕП Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент съобщи, че най-рано утре следобед евродепутатите ще разполагат с превод на всички близо 2000 предложения за промени в изготвените от транспортната комисия текстове. Засега тези текстове не са публикувани дори на английски език.

При гласуването на промените пленарната зала трябва да се произнесе текст по текст. Евродепутати отбелязаха, че се преследват единствено политически цели, щом досега в транспортната комисия не е било постигнато съгласие. Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков определи пред БТА днешното решение като една от най-големите грешки и коментира, че гласуването в сряда ще бъде "хвърляне на зарове".

По-рано днес повечето парламентарни групи не заявиха подкрепа за предложените законодателни промени. Бе изразено очакването обсъждането и гласуването на правилата да бъде отложено.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1478 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.03.25 | 19:46

3

Румънското правителство одобри проектно решение за увеличение на брутната минимална заплата от 1 януари 2019 година с 9,5 на сто до 2080 леи, съобщава "Медиафакс". Това е еквивалентът на 874 лева.

кочината която сътвори Герб

2019.03.25 | 19:23

1

Никъде не прочетох, в този сайт че са отворено 10-20 Работни места, че мин заплата е поне 500 евро и че изнасяне продукция с голяма добавена стойност. Другото не ме интересува. Значи не съм сгрешил, че съм излязат от тази кочина преди 10 години когато на власт дойдеха крадливите лъжливи гербери

2019.03.25 | 19:27

2

В Чехия Полша Унгария и дори и в Румъния мин заплата е толкова дори в Прибалтика обаче тук е африканска България собсвеност на мутрата!

Добави коментар

Водещи новини