Набедиха шефа на ЕП за фашист. Антонио Таяни отрече

  • 14 март 2019 16:08

  • 503
  • 1
Набедиха шефа на ЕП за фашист. Антонио Таяни отрече
© Getty (архив)

Лидерът на групата на социалистите в Европейския парламент (ЕП) Удо Булман обвини шефа на органа на законодателната власт на 28-те Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент във фашизъм, предаде АП.

Германският депутат коментира наскорошно интервю на италианския политик дадено пред римското радио 24. "Аз никога не съм бил, не съм, и няма да бъда фашист. Честно казано обаче по управлението на Бенито Мусолини (от 1922 до 1943 г.) в Италия бяха построени пътища, обществени и жилищни сгради и спортни съоръжения. Ние, когато коментираме исторически събития, трябва да бъдем обективни", каза шефът на ЕП за медията от родината си.

Булман реагира на думите на Таяни с пост в Twitter. "Допустимо ли е председателят на ЕП да възхвалява фашизма?", написа той в системата за микроблогове.

Лидерът на парламентаристите на 28-те отговори със своя публикация. "Господин Булман изопачи моите думи. Това е недостойно поведение за един политик. Аз винаги съм бил убеден антифашист", отсече Таяни в Twitter.

Валери Зайцев
503 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
сд

2019.03.15 | 00:28

1

фашистите в италия и нацитата в германия са всъщност социал националисти. не трябва да се забравя - социалисти - само че национални, не леви глобалисти интернационалисти като лев бронщайн и банда дето искаха да запалят целия свят в световна революция. сиреч всички да се изтребват един друг до безкрай. - перманентна революция. война без край докато се изтрепе населението и останат богоизбраните с известно количество обслужващ персонал.

Добави коментар

Водещи новини