В Международния ден на жената няма нищо за празнуване, пише германски вестник

  • 08 март 2019 10:43

  • 554
  • 3
В Международния ден на жената няма нищо за празнуване, пише германски вестник
© Pixabay

Макар в някои части света днешният Международен ден на жената да е официален празник, няма нищо за празнуване, пише в редакционна статия "Швебише цайтунг", цитиран от ДПА.
Международният ден на жената не е ден за тържества. Няма нищо за празнуване. Той обаче е важен и необходим.


Докато жените продължават да бъдат потискани и експлоатирани, докато печелим по-малко за същата работа, докато жените на високи постове са изключение, докато се налага да се борим два пъти по-упорито за същото признание, докато се водят дебати за полово-коректната риторика, докато се проявява търпимост към сексуалния тормоз, дотогава този ден трябва да съществува, за да насочва вниманието към тези несправедливости, посочва южногерманският вестник.

За да има трудова равнопоставеност е необходима промяна най-вече в мисленето на хората.

Цветя за деня на жената, какъвто е обичаят в някои части на Германия? Моля ви, недейте! Мъжете ще помогнат много повече на нас, жените, ако използват този ден да ни попитат къде се чувстваме подложени на несправедливо отношение, какво ни вбесява, къде няма равенство.

Когато жените постигнат равнопоставеност в обществото, Международният ден на жената може да стане и празник, допълва вестникът.

Novini.bg
554 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
асд

2019.03.08 | 13:51

3

какви са тези простотии??? на която не и харесва да заминава за ссср - там жените бяха шофьори на зил, електроженистки, мотокаристки, кранистки. баччкаха черната работа наравно с мъжете. а тия германкси курволяци искат да бъдат всичките само директорки. да заминават в коробстроителниците и строежите да заварят и да наливат бетон като искат равноправие.

.

2019.03.08 | 11:23

2

Смърт за Германия!

Рошко Плювналиев

2019.03.08 | 11:00

1

Ама какво празнуване бе приятели- джендъри? Нали се стремим да няма "мъж", "жена", а трети пол- "то", "онова", "онуй"... На нас джендърите педер_си такъв празник не ни трябва. Скоро в Холандия и Германия този празник ще бъде забранен и забеавен, а по-късно и в цяла еврогейска Европа.

Добави коментар

Водещи новини