Меркел се срещна с Иванка Тръмп в Мюнхен

  • 16 февруари 2019 21:14

  • 1655
  • 2
Меркел се срещна с Иванка Тръмп в Мюнхен
©

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се се е срещнала днес с дъщерята на американския президент Иванка Тръмп в кулоарите на Мюнхенската конференция по сигурността, съобщиха ДПА и ТАСС.

"Беше удоволствие отново да се срещна с канцлера Меркел. При разговора ни научих много от нея и очаквам с нетърпение да продължим да работим заедно", написа Иванка Тръмп в Туитър, публикувайки снимка от срещата.

Дъщерята на американския президент и високопоставен съветник на Белия дом, нарече германския лидер "страхотен защитник" на правата на жените в областта на професионалното образование и икономика.
Заедно със съпруга си Джаред Къшнър, Иванка пристигна вчера в Мюнхен за участие в Мюнхенската конференция по сигурността.

На дамска закуска днес сутринта, на която участваха няколко жени с топ лидерска роля, включително управляващият директор на Международния валутен фонд Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981, Тръмп говори за подкрепата за жените в бизнеса. Вчера тя се срещна и с германския министър на отбраната Урсула фон дер Лайен и представи инициатива, насочена към подпомагане на жените в развиващите се страни, която до 2025 г. трябва да осигури американска помощ за 50 милиона жени в най-бедните държави.
 

Novini.bg
1655 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
tsvetan lazarov spasov 7406087068

2019.02.17 | 10:34

2

I KVO TOCHNO NAUCHI I KVO TOCHNO SHTE RABOTITE ZANAPRED A I KVO RABOTIHTE DOSEGA CHESUM NEKOMPETENTEN SAMO LIPSVAHA BIVSHITE GHENI NA TRUMP DVETE SHTERKI NA PUTIN I MAIKAIM I MOGHESHE I PARTI DASI SPRETNETE SAS STRIPTIZIORI OBLECHENI KATO POLICAI

2019.02.17 | 06:27

1

ДВЕТЕ ДЪРТИ ЧАНТИ КОЛКО ОТВРАТИТЕЛНО И СЕРВИЛНО СЕ ХИЛОТЯТ.ДЪРТИ СКАПАНИ БОКЛУЦИ.

Добави коментар

Водещи новини