Природозащитници призоваха папата да стане веган през великденските пости (видео)

  • 06 февруари 2019 17:39

  • 426
  • 5
Природозащитници призоваха папата да стане веган през великденските пости (видео)
© Getty Images/Guliver

Папа Франциск ще получи един милион щатски долара за благотворителна организация по негов избор, ако стане веган през великденските пости, предаде ДПА.

Инициативата е на международната кампания "Един милион долара", която се води от 12-годишната Дженесис Бътлър с подкрепата на световноизвестни музиканти и актьори. Дженесис Бътлър живее в Калифорния и описва себе си като застъпничка за правата на животните и веганка.

"Призоваваме папа Франциск да помогне за опазването на планетата, като насочи вниманието към опустошителното въздействие на животновъдството," казва младата активистка на клип в сайта на кампанията. Ако стане веган по време на великденските пости, папата "ще даде пример как нашата планета да стане по-устойчива. Присъединете се към нас и противодействайте на изменението на климата, като промените своята диета," казва още Бътлър.

През тази година 40-дневното постене преди Великден за католиците започва на 6 март и приключва на 21 април, когато те ще отбележат светлия празник. В поканата до папа Франциск девойката споменава неговите учения за опазване на природата в посветената на изменението на климата енциклика "Laudato Si" и казва, че "много ще се радва" да се срещнат лично . Веганската инициатива "Един милион долара" е подкрепена от британския битъл Пол Маккартни, американския музикант Моби, актьорите Уди Харелсън и Хоакин Финикс, наред с много други. Дарението от един милион ще бъде предоставено от международната фондация "Блу Хърайзън" - благотворителния клон на американска компания за стволови клетки.

Мая Йорданова
426 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2019.03.28 | 17:53

5

Хахахаха,и това малко прасенце твърди че е веган,така ли??? Уот ъ джоук риъли...!

Пмегуарх

2019.02.07 | 09:14

4

Ами то така или иначе не би ял медо тогава...

Гост

2019.02.06 | 21:57

3

Милата да се молиш на папата е все едно да се молиш на дявола.

Хм

2019.02.06 | 20:17

2

Ако се поинтересува малко, ще разбере, че по време на великият пост животински продукти не се ядат...

RM

2019.02.06 | 17:59

1

Аз пък създадох организация, която застъпва правата на плодовете и зеленчуците. Ще призова папата да яде само месо.

Добави коментар

Водещи новини