Ще е безотговорно ЕС да откаже да възобнови преговорите по споразумението за Брекзит, заяви Лиъм Фокс

Ще е безотговорно ЕС да откаже да възобнови преговорите по споразумението за Брекзит, заяви британският министър на търговията Лиъм Фокс, цитиран от Ройтерс.

Британският премиер Тереза Мей е заявявала, че иска промени в споразумението, за да може то да бъде подкрепено от парламента. ЕС заяви, че споразумението не може да се предоговаря.

"Наистина ли казват, че предпочитат да не преговарят и да се стигне до ситуация без споразумение? В интерес на всички ни е да постигнем споразумение. ЕС да казва, че дори няма да го обсъждаме ми се струва доста безотговорно", каза Фокс в интервю за Скай нюз.

С по-малко от два месеца до датата на Брекзита 29 март опозиционната Лейбъристка партия заяви, че сега е неизбежно правителството да поиска удължаване на срока за преговори по Член 50 от Лисабонския договор.

Фокс, който досега бе твърдо против отлагане на датата на Брекзита, заяви, че удължаване на преговорите, защото не е било постигнато споразумение, няма да реши нищо, но ще е нещо съвсем различно, ако има споразумение и Великобритания просто се нуждае от повече време да приеме нужните закони за организирано напускане.

Той е вторият британски министър, който допуска необходимостта от отлагане на датата на Брекзита, след като вчера външният министър Джереми Хънт каза, че Великобритания може да има нужда от повече време за приемането на някои нормативни актове.

Фокс каза, че Великобритания ще се справи и с напускане на ЕС без споразумение, но че това няма да е в интересите на страната.

Коментари

  1. 2019.02.03 | 16:30

    Договореностите са постигнати по желание на Британия, ако британците не знаят какво искат то си техен проблем.

  2. 2019.02.03 | 16:02

    Нали вече се договорихме, какво да предоговаряме? Явно развратните пияници искат те да командват предоговарянето. Да бъде както те си поискат. Да, ама, не.

  3. 2019.02.03 | 14:49

    Е и? Като знаят че губят защо го допуснаха. Госпожа Тереза Мей да забрави за политика и да ходи да пасе патки по британските чукари.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет