Хиляди испански пенсионери излязоха на демонстрация по улиците на Мадрид с искане за по-високи пенсии

  • 02 февруари 2019 21:06

  • 1702
  • 2
Хиляди испански пенсионери излязоха на демонстрация по улиците на Мадрид с искане за по-високи пенсии
© pixabay

Хиляди испански пенсионери излязоха днес на демонстрация по улиците на Мадрид с искане за по-високи пенсии, предаде Асошиейтед прес.

Много от демонстрантите носеха табели с надписи като "Ние всички сме пенсионери" и "Аз съм стар, но не и глупав".

Обединения на пенсионерите организираха демонстрации из цяла Испания през последните месеци с искането правителството да гарантира, че пенсиите ще се увеличават пропорционално на инфлацията. Според тях увеличението с 0,25 процента през 2017 г. е било недостатъчно.

Няколко стачкуващи таксиметрови шофьори се присъединиха към днешната демонстрация на пенсионерите. Таксиметровите шофьори в Мадрид стачкуват от 13 дни с искане за по-строга правна регламентация на онлайн услугите за превоз на пътници Юбър (Uber) и Кабифай (Cabify).

Мая Йорданова
1702 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.02.03 | 14:19

2

Оцелял но си останал все още глупав.

Оцелял българин

2019.02.03 | 04:00

1

А бългатските пенЦионеери са направени от лош мат*реал: гладуват, мизерува,псуват,но и непрекъснато гласуват за едни и същи - Ай дуци - за тези,които ги докараха до просешка тояга - за ай дуците от СДС (ОДС), БСП,ОП,ГРОБ и пр.,вместо да да изровят всички павета пред "Коня".
Анатема на Сашо Нереза, Бакъря, Катъря,Офчия,Пастирката,Куневица,Ниновица,Цачовица и пр.които по отделно и задружно с ДрагалЪвскио Ай дук , държавицата разколачиха и докараха до тук!

Добави коментар

Водещи новини